augustus 2019 Editie
nb_afb1
DSS_HSB_header

Nieuwsbrief

Door Samenspel Sterk

JULI 2019 | EDITIE 3
Volg ons ook op
facebook twitter instagram 
Beste DSSer,

Welkom bij alweer de derde editie van de Nieuwsbrief.
Het mag dan wel Zomerstop zijn, maar er is in de afgelopen maand weer genoeg gebeurd en ook de komende maand hoeven wij ons niet te vervelen.

Zo gaan Koen Halderman en Tommy van de Sanden met Nederland onder 23 naar het EK en Tsjechië.
Sarah Evers is juist net terug van een EK, met Nederland onder 16 won zij dat toernooi in Kroatië!

In deze Nieuwsbrief interviews met Koen, Tommy en Sarah.
Veel leesplezier!

nb_afb2

UIT DE BESTUURSKAMER

AGENDA:

Algemene Ledenvergadering

2 september 20:00 uur

Algemene Ledenvergadering:
AGENDA
- Opening
- Verslag JV 15 april 2019
- Verslagen/Uitkomsten werkgroepen
- Besluitvorming Ev.
- Verkiezing kascommissie
- Rondvraag
- Sluiting
Pronto_banner

EVENEMENTEN

AGENDA:

20 Augustus: Back To The Field

20 augustus: BACK TO THE FIELD

BACK TO THE FIELD
Op dinsdag 20 augustus vindt op het veld van DSS weer Back to the Field plaats. Onder leiding van ervaren trainers wordt daarmee het startschot gegeven voor de trainingen van de tweede helft van het seizoen.
lees verder

INTERVIEWS KOEN, TOMMY en SARAH

Koen en Tommy naar het EK
Wie is Koen?
Koen is een 20 jarige sportliefhebbende student uit Haarlem. Ik studeer nu toegepaste psychologie en daar ben ik heel blij mee omdat mij dat erg interesseert. Ik wil later denk ik ook iets doen met sportpsychologie, maar dat weet ik nog niet zeker.
Hoe lang speel je al bij DSS?
Ik speel al sinds ik 3 ben bij DSS, sindsdien honkbalde en voetbalde ik bij DSS. Toen ik elf was ben ik naar de honkbalschool de Rabbits gegaan en op mijn 15de ging ik weer terug naar DSS. Een paar maanden later heb ik toen mijn debuut gemaakt bij het eerste en in de hoofdklasse op 16 jarige leeftijd. Sindsdien speel ik in het eerste bij DSS. Ik ben wel sinds dit jaar gestopt met voetbal, omdat ik het lastig vond om de tijd te vinden met school en honkbal.
Wat maakt DSS zo’n mooie club?
DSS is voor mij de leukste club omdat ik al sinds jongs af aan hier speel, ik ken zowat de hele club en veel mensen kennen mij ook. Sinds de pupillen heb ik altijd met mijn beste vrienden hier gehonkbald en heb ik hier zowat de helft van mijn uren doorgebracht. Daarom wordt het bij ons thuis ook wel het tweede huis genoemd. Wat ik ook mooi vind bij DSS is dat we altijd voor de winst gaan maar dat goed weten te combineren met veel lol en plezier hebben en dat is voor mij erg belangrijk bij honkbal.
Wat zijn je hoogtepunten op honkbalgebied?
Ik heb meerdere hoogtepunten bereikt bij honkbal denk ik, zo heb ik 4 keer een EK gewonnen, 1 keer tweede op het EK en heb ik een WK gespeeld. Het grootste hoogtepunt was voor mij dan wel het jaar dat ik MVP was op het EK in Duitsland en vervolgens ook de prijs won voor grootste sporttalent van Haarlem dat jaar.
Hoe zie je jouw toekomst bij DSS?
Ik zie mijn toekomst bij DSS als een leuke en sportieve toekomst, ik zou eigenlijk nooit weg willen bij deze club zolang het niet nodig is. Het liefste speel ik hier zolang ik honkbal, want hier vind ik het leukste om te spelen. Ik weet echter niet hoelang ik zal doorgaan met honkballen, omdat het heel lastig in Nederland is om dat te combineren met school en werk later, maar zolang dat nog allemaal prima gaat blijf ik lekker honkballen!
Wat verwacht je van het Europees Kampioenschap?
Het EK dit jaar is in Praag, het is mijn 6e EK dus ik heb er al wel wat ervaring mee maar dat wil niet zeggen dat ik er niet heel veel zin in heb en er naar uitkijk. Wij zijn één van de favoriete naar mijn mening en de grootste concurrent is waarschijnlijk Tsjechië zelf. Maar er kunnen natuurlijk ook altijd andere landen opstaan en goed presteren. De nummer 1 en 2 plaatsten zich voor het WK volgend jaar (waar dat is weet ik niet) dus dat is ook heel vet!
Wil je verder nog iets kwijt en aan wie wil je de groeten doen?
Voor de rest wil ik weinig kwijt, misschien een bedankje naar mijn familie omdat ze bijna naar alle wedstrijden komen kijken (met de honden) en mijn teamgenoten voor het nog leuker maken van het honkbal.

Bedankt Koen en veel succes!

Wie is Tommy?
Ik ben Tommy, 20 jaar en speel korte stop bij DSS 1
Hoe lang speel je al bij DSS?
Ik speel nu 10 jaar bij DSS, vanaf de pupillen
Wat maakt DSS zo’n mooie club?
Wat DSS zo een mooie club maakt is dat het altijd gezellig is met voetbal en honkbal gemixt, omdat ik vroeger ook bij DSS voetbalde
Wat zijn je hoogtepunten op honkbalgebied?
Mijn hoogtepunten op honkbalgebied zijn:
Het WK in Canada
Het WK in Colombia
Winnen van het EK in Duitsland, Spanje en Tsjechië
Hoe zie je jouw toekomst bij DSS?
Ik zit nu op college dus mijn toekomst bij DSS is niet heel zeker, maar ik hoop nog meerdere jaren bij DSS te spelen!


Ook Tommy veel succes gewenst!

Een uitgebreid interview met Tommy is te vinden op:
https://www.honkbalsite.com/2019/08/02/tommy-van-de-sanden-wil-met-ek-winst-terugkeren-naar-de-states
Sarah Evers naa EK
Sarah Evers speelt bij Dames 2 en bij de Wildcats, een team dat bestaat uit speelsters van verschillende verenigingen. Dat betekent dat Sarah het hele weekend op de softbalvelden te vinden is. Naast trainingen bij DSS en Wildcats traint Sarah drie keer per week bij de Rebels Fastpitch Academy in Alkmaar. En zit zij in de selectie van het U16 team dat afgelopen week Europees Kampioen werd in Zagreb. Kort voor vertrek naar Zagreb spraken we Sarah.

Je bent 15 en stopt al je tijd in softbal. Waarom doe je dat?
“Softbal is een coole sport. Ik ben altijd blij als ik wedstrijden kan spelen of als ik kan trainen. Mijn droom is om naar de Olympische Spelen te gaan. En om in Japan of Amerika te softballen. En daar werk ik heel hard voor. Ik train het hele jaar door. Vier keer in de week en speel vier wedstrijden in het weekend. Soms doe ik zelf thuis nog wat extra tijdens het leren van mijn huiswerk. Dan doe ik push ups boven mijn boek als ik woordjes leer.
Heb je eigenlijk wel tijd voor huiswerk en voor school?
Ja, want je leert goed plannen omdat je weet dat je traning hebt of wedstrijden. Dus huiswerk maak ik in tussenuren. Gelukkig wil school mij helpen met mijn droom waar te maken. Als er een vroege training is mag ik eerder weg.
Je zit in de selectie van U16, en gaat een EK spelen, ook een droom die uitkomt?
Ja, dat zijn stappen op weg naar mijn Olympische droom. De eerste stap is gelukt: in de selectie komen en Nederland vertegenwoordigen op het EK. Supercool. Ik ben heel trots. Er zijn 13 landen die strijden om de titel. We maken kans, Italië is de grootste concurrent. Laten wij met het U16 team maar van Italië winnen!

Heel veel succes Sarah met het werken aan je droom.

De droom om Europees Kampioen te worden is inmiddels uitgekomen. Door zeven poulewedstrijden te winnen en een te verliezen, stond het U16 team afgelopen zaterdag in de finale tegen Italië. Team Kingdom of the Netherlands won de finale met 2-0. Met een mooi slaggemiddelde van .545 , zes honkslagen, een tweehonkslag en zes gescoorde punten hangt Sarah haar eerste EK-medaille in haar prijzenkast!

Elise Ooms

DSS-speelster Elise Ooms heeft op het Battle At The Castle 2019 softbaltoernooi de 'Gold Glove' award gewonnen. Gefeliciteerd Elise!
elise ooms

Junioren

Een goede maand voor Junioren 1. Zij blijven winnen en zijn weer in de race om kampioen te worden in hun poule na 4 prachtige overwinningen op rij!

Playdowns

De Playdowns zijn afgelopen week begonnen, met Twins als eerste tegenstander. Na drie verliespartijen is de tegenstander nu Storks. Bij drie overwinningen is handhaving in de Hoofdklasse een feit. Positief is dat de geblesseerde werpers Scott Prins en Nick Keur weer op de heuvel staan.

Aspiranten

Aspiranten 1 slaat er lekker op los! Eerst werd er met 15-4 van Amsterdam Pirates gewonnen en daarna met 20-7 van Birds. Goed bezig boys!
Ook Asprianten 2 is goed bezig, zij wonnen met 6-5 van buurman Kinheim.

Heren 2

Heren 2 heeft in de strijd tegen degradatie uit de Overgangsklasse meteen punten gepakt! Tegen de reserves van Hoofddorp Pioniers werd de eerste wedstrijd verloren, maar thuis is er revanche genomen en met 14-8 gewonnen!
YoyotaLauman_banner
Vrijwilliger onder de aandacht:
Vind je dat een vrijwilliger uit jouw team in het zonnetje mag worden gezet? Stuur je verhaal liefst met foto naar redactie@dsshonksoftbal.nl
DSS_Vrijwilligers

BARDIENSTEN

Bardiensten
Een taak van ons allemaal.
Zoals ondertussen bij iedereen bekend is, verzorgt DSS honk- en softbal van april tot en met september de bardiensten in ons clubhuis. Van alle spelende leden (of hun ouders) verwachten we een paar keer per seizoen zich in te zetten voor de vereniging.
lees verder

SPONSORZAKEN

Sponsorkliks: Sponsor gratis je club

sponsorkliks
Beste DSS-supporter, Vanaf nu is het voor iedereen die jouw sponsordoel een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren. Ga de volgende keer dat je iets online wilt kopen eerst naar DSS Sponsorkliks
Lees verder
Banner_ballensponsor
Ook ballensponsor worden? Neem contact op met sponsoring@dsshonksoftbal.nl
kleding DSS

Wil jij er net zo stoer bijlopen als Ted en Mick?

De truien zijn €30,- per stuk en daar gaat €5,- van naar het DSS Jeugdkamp!

Bestellen via dsskleding@hotmail.nl
ZeroPackaging_banner

TOT SLOT NOG DIT

DSS_HSB_GCA
GEZOCHT
Grote Clubactie vrijwilligers!
De Grote Clubactie helpt de club aan sponsorinkomsten:
Binnen de jeugdcommissie zoeken we twee vrijwilligers die de coördinatie van de Grote Clubactie op zich willen nemen.
graag een berichtje naar
ikwilhelpen@dsshonksoftbal.nl
Gezellige drukte tijdens Jeugdkamp2019
CONTACT
Technische Commissie Anthony Leigh: TC@dsshonksoftbal.nl
Honkbal jeugd & Bardiensten Peter Vink: Honkbal@dsshonksoftbal.nl, 0653235735
Softbal jeugd Helene Angermann: Softbal@dsshonksoftbal.nl, 0622856630
Organisatie Jeugdkamp Bas van der Ham: Jeugdkamp@dsshonksoftbal.nl
Evenementen & Scheidsrechters Tippy Vink: Toernooien@dsshonksoftbal.nl
Website & Social media Sascha de Mon: Redactie@dsshonksoftbal.nl
Sponsoren Hans Kaart: Penningmeester@dsshonksoftbal.nl
Materiaal Jan Huntelaar & Lorenso de Rijk:Materiaal@dsshonksoftbal.nl, 0620004794
Faciliteiten Jos van Opzeeland: Faciliteiten@dsshonksoftbal.nl, 0648640252
HSB logo_vk
MailPoet