juni 2019 Editie
DSS_HSB_header
nb_afb1

Nieuwsbrief

Door Samenspel Sterk

JUNI 2019 | EDITIE 1
Volg ons ook op
facebook twitter instagram 
Beste DSSer,
Ook wij gaan met de tijd mee en daar is ie dan, de eerste editie van de DSS Nieuwsbrief! Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) in april is de wens naar voren gekomen om leden beter op de hoogte te houden van nieuws, evenementen en alles wat verder met de club te maken heeft. Een in het leven geroepen groep DSS’ers heeft daarom de handen ineen gestoken, met als resultaat deze nieuwsbrief. We hopen dat je er van gaat genieten en dat er nog vele edities zullen volgen!

VOLGENDE ALV:
De volgende Algemene Ledenvergadering staat gepland op:
1 juli om 20:00
en vindt plaats in de DSS kantine

Wees welkom!

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Op 15 april heeft er een Ledenvergadering plaats gevonden met een goede opkomst. Hier is uitgesproken dat er een aantal zaken zijn waar wij als club tegen aan lopen. DSS zit financieel in zwaar weer, met teruglopende sponsorinkomsten, een afnemend ledenaantal, een incompleet bestuur en een steeds sterker wordende behoefte naar vrijwilligers. Het is natuurlijk geweldig dat wij als één van de weinige clubs in Nederland zowel een team in de Hoofdklasse Honkbal als in de Golden League softbal hebben, maar dit heeft wel financiële consequenties.

Na deze vergadering is er een groep van negen man (met verschillende achtergronden) aangesteld om te kijken hoe de huidige situatie verbeterd kan worden. Één van de actiepunten is om in gesprek te gaan met onze leden, ouders en andere betrokkenen, om te kijken hoe zij over de toekomst van de club denken. Wij hopen uiteraard dat iedereen hier voor open staat en graag met ons mee denkt!
SPONSOREN

Pronto_banner
ZeroPackaging_banner
YoyotaLauman_banner
sponsorkliks
nb_afb2

ACTIEGROEP - WIE ZIJN WIJ?

Justin Selier - 22 jaar. Dit is mijn zevende seizoen bij DSS na eerst een jaar of tien bij Terrasvogels in Santpoort-Zuid te hebben gespeeld. Sinds dit seizoen speel ik in Heren 2 in de landelijke overgangsklasse en train ik de Pupillen 1 twee maal in de week. Ik sta dan ook zes dagen in de week met veel plezier op het veld en hoop het enthousiasme over te kunnen brengen op onze jeugdspelers.

Wendy en Maarten Hendriks - ouders van Lars, chatcher in aspiranten 1. Lars speelt inmiddels zijn vierde seizoen met veel plezier in ‘zijn team’ bij DSS. Naast honkbal speelt Lars ook volleybal. Bij de volleybalvereniging hebben wij een ook vrijwillersrol. Verder geef ik (Maarten) training en coach ik een meiden volleybalteam.

Jeroen Seggelink - coach adspiranten 1 van DSS. Vader van 3 honkballende zoons (Mick 27,Gino 22 en Thijn 15 jaar). Sinds lange tijd speelt aspiranten 1 weer op het hoogste niveau met 11 hele enthousiaste knapen, die ik probeer de fijne kneepjes van de honkbalsport bij te brengen. Waarvan een hoop mensen het idee hadden dat dit te hoog gegrepen was, zijn we tot nu toe ongeslagen en maken de jongens enorme stappen voorwaarts.

Anthony Leigh - sinds een aantal jaar als coach (honkbal en softbal) en commissielid actief binnen DSS. Daarnaast speel ik zelf ook bij Heren 4. DSS heeft volgens mij nog altijd de potentie om een grote, succesvolle club te zijn, waarbij ook gezelligheid en een verenigingsgevoel behouden blijven.

Bas van der Ham - speelt zelf al een jaar of 8 bij honkbal heren 5. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier de Beeball- en pupillenteams van mijn jongste zoon gecoacht en daarnaast ben ik voorzitter van de jeugdcommissie. Daarmee organiseren we een aantal activiteiten voor de jeugd, waaronder het Midzomerkamp. Mijn ervaring is dat een vereniging leuker wordt als je er zelf wat aan bijdraagt. Daarom zet ik me met veel plezier in voor DSS.
ACTIEGROEP - FOTOS
Ook deel uit maken van de actiegroep?
SLUIT JE AAN!

FEESTEN EN EVENEMENTEN

Naast alle serieuze zaken willen wij natuurlijk dat er naast wedstrijden en trainingen ook dat er ruimte is voor een feestje en sociale bezigheden! Daarom hebben wij een Feestcommissie. In samenwerking met het bestuur hebben zij de volgende evenementen op de kalender gezet:
DSS FLYER MIXED SOFTBAL

15 & 16 juni - Midzomerkamp 2019

met op 16 juni aansluitend DSS - Neptunus

7 juli - Slow Pitch Mix toernooi

De feestcommissie bestaat uit:

Tippy Vink, Leonie Withagen, Suus van Kampen, Morgan Sampson, Tino van Erk, Kim Scholtes, Sascha de Mon, Coen Brouwer en Patrick Howell
evenementencommissie

BESTUURSZAKEN & AANSPREEKPUNTEN

Regelmatig krijgen wij de vraag wie nou precies wat doet binnen de club. Het overzicht hieronder geeft duidelijkheid over waar je terecht kunt voor vragen:
Anthony Leigh – Technische Commissie
TC@dsshonksoftbal.nl
Peter Vink – Honkbal jeugd & Bardiensten
Honkbal@dsshonksoftbal.nl - 0653235735
Helene Angermann – Softbal jeugd
Softbal@dsshonksoftbal.nl - 0622856630
Bas van der Ham – Organisatie Jeugdkamp
Jeugdkamp@dsshonksoftbal.nl
Tippy Vink – Evenementen & Scheidsrechters
Toernooien@dsshonksoftbal.nl
Sascha de Mon – Website & Social media
Redactie@dsshonksoftbal.nl
Hans Kaart – Sponsoren
Penningmeester@dsshonksoftbal.nl
Jan Huntelaar & Lorenso de Rijk – Materiaal
Materiaal@dsshonksoftbal.nl - 0620004794
Jos van Opzeeland - Faciliteiten
Faciliteiten@dsshonksoftbal.nl - 0648640252
HUIDIG BESTUUR

Voorzitter
VACATURE
Secretaris
Bert Daniëls
Coördinator
Wedstrijdsecretaris
Senioren
Jeugd Softbal

Helene Angermann
Coördinator
Wedstrijdsecretaris
Senioren
Jeugd & Beeball
Peter Vink
Faciliteiten
Jos van Opzeeland
Penningmeester
Hans Kaart

URGENTE HULPVRAAG!

In februari heeft iedereen een brief ontvangen van het bestuur, hierin heeft het bestuur aangegeven dat de club springlevend is, maar ook dat DSS steeds meer moeite heeft de organisatie rond te krijgen. Mensen die jarenlang de kar hebben getrokken vinden het tijd om het stokje over te dragen.

In februari heeft iedereen een brief ontvangen van het bestuur, hierin heeft het bestuur aangegeven dat de club springlevend is, maar ook dat DSS steeds meer moeite heeft de organisatie rond te krijgen. Mensen die jarenlang de kar hebben getrokken vinden het tijd om het stokje over te dragen.

Daarom zijn we dringend op zoek naar een nieuwe generatie vrijwilligers, want als het zo doorgaat, wordt het heel lastig om in de komende jaren de continuïteit van de vereniging te garanderen. Op dit moment is er een grote behoefte aan mensen die de volgende taken willen vervullen;
• Diverse Bestuursfuncties
• Sponsorwerving
• Organisatie van acties
• Hulp bij wedstrijden van 1e en 2e teams (Omroepen, scorebord, scheidsrechters ontvangen)
• Leveren van content voor op Social Media, de Website en de Nieuwsbrief
(Foto's, video's en wedstrijdverslagen)
• Bardiensten & scheidsrechters


We begrijpen dat niet iedereen tijd heeft om een grote rol op zich te nemen, maar als meer mensen een taak onder hun hoede nemen, dan zorgen we er samen voor dat DSS nog jaren een gezonde bloeiende vereniging wordt en blijft.

Steentje bijdragen? Opgeven kan via ikwilhelpen@dsshonksoftbal.nl
Laat weten wat je zou kunnen/willen doen en hoeveel tijd je daarvoor beschikbaar bent, dan nemen we contact met je op!
CLUBHUIS:
Vind je ook dat ons clubhuis wel wat meer honk- en softbal uit mag stralen?
Ideeën zijn altijd welkom! En wie weet heb je nog iets leuks liggen voor aan de muur?

kleding DSS

Wil jij er net zo stoer bijlopen als Ted en Mick?

De truien zijn €30,- per stuk en daar gaat €5,- van naar het DSS Jeugdkamp!

Bestellen via dsskleding@hotmail.nl

EN DAN NOG DIT

Tot slot de volgende boodschap aan je teamgenoten, coaches en ouders:
Helaas merken we dat sommige zaken nog steeds niet lopen en die toch voor iedereen heel belangrijk zijn . We willen allemaal op een goed en glad veld spelen dus dan moeten we elkaar helpen.

Sleutels Honkbalveld
Daarvan hebben de meeste coaches een universele sleutel Reservesleutels zijn in het bezit van Peter Vink en Jos van Opzeeland
Sleutels Softbalveld
Aan een ketting (met stuk rubber tube), ligt in de bestuurskamer.
Reservesleutels zijn in bezit van Helene Angermann en Jos van Opzeeland
Sluit alles na afloop weer goed af of overleg met coaches/beleiders van volgende wedstrijd. Bij het softbalveld ook goed de dug-outs afsluiten
Honken
Leg deze svp weer terug op de planken of houders
Sluit de openingen voor de honken op veld weer af met de doppen
Veld vegen
Na afloop de kuilen en bergen weer egaliseren, desnoods even op stampen en als het aanwezig is wat water erop sproeien. Daarna het gehele gravel deel/veld vegen
Laat de heuvel goed achter en leg het zeil er weer op
Kalk
Heb je de laatste zak gebruikt of is hij bijna op, meld het dan ook svp
Als iedereen dit doet staat er nooit meer iemand zonder krijt
Slagkooi
Bij honkbal weer terug naar de daarvoor bestemde plek, bij softbal het trekwiel in de dug-out en dan op slot

Natuurlijk kan het zijn dat je denkt: "Zo dat is vreselijk achter gelaten", meld het dan svp meteen bij Peter (honkbal) of bij Helene (softbal). Meestal is er heel logische reden en denk svp niet: zij niet dus wij ook niet. Zo is er bv. afgelopen weekend nog heel veel gevoetbald op alle velden en helaas gaan de dan aanwezige kinderen heerlijk op het gravel spelen.

Daarnaast hebben we achter in de zomer veel last van 'wildvoetballers' en jongelui die gezellig op het veld `s nachts vertoeven met drankje en meer. Om die reden kunnen we o.a. de dug-outs nu afsluiten maar vind/zie je een vernieling bel dan s.v.p. met Jos van Opzeeland. Hij meldt het bij een vandalisme meldpunt en regelt dan dat het gerepareerd kan worden en probeert dat ook geregeld te krijgen via een speciaal Gemeentelijk potje voor vandalisme.

VOOR ZOVER BEDANKT VOOR HET LEZEN
EN TOT DE VOLGENDE EDITIE!

Volgende editie: Wie wordt Speler van de Maand?

Urgente hulpvraag
HSB logo_vk
MailPoet