Ledenbrief 23 okt: samenwerking Kinheim en DSS

Beste DSSer,

Vorige week dinsdagavond hielden we een informatie-avond voor onze leden. Een vergadering in het teken van de gesprekken die we voeren met Kinheim. Een onderwerp waar we jullie nauw bij betrekken en transparant over zijn. Daarom hebben we dinsdag onze zienswijze gedeeld, een update gegeven over de stand van zaken en een tijdslijn inclusief keuzes voorgelegd. Een korte samenvatting:

Waarom?
De situatie van honk- en softbal in Haarlem biedt kansen. We kennen allebei onze uitdagingen op ledenaantallen, sponsoren, vrijwilligers en financiële speelruimte. De tijd om te handelen is nu. Door te onderzoeken hoe we samen het kloppend hart voor topsport en breedtesport van honk- en softbal in de 023 regio kunnen worden nemen we onze verantwoordelijkheid.

Onderzoek
We onderzoeken of en hoe we de handen ineen kunnen slaan om die ambitie waar te maken. Met thema’s zoals identiteit, sportieve toekomst, kader, accommodatie en financiën in ons achterhoofd werken we aan diverse scenario’s. Van het scenario niets doen tot aan volledig samengaan.

Groen licht
We willen in 2020 uitkomen in de Hoofdklasse en de Overgangsklasse en we willen hiertoe een samenwerkingsverband op teamniveau (Heren 1 en 2) aangaan. We willen het besproken onderzoek vervolgen en 31 december met concrete conclusies en aanbevelingen komen. Op beide zaken is door de aanwezigen unaniem groen licht gegeven.

Een definitieve uitwerking van de samenwerking communiceren we op 4 november. Ondertussen zijn we, met groen licht op zak, reeds gestart met het informeren en samenstellen van de teams.

We zijn heel blij met de vele positieve reacties en kijken terug op een vruchtbare avond waarop er goede discussies waren, scherpe vragen zijn gesteld en waardevolle tips zijn gegeven. Het overduidelijk bewijs van betrokkenheid. Het motiveert ons om de ingeslagen weg te vervolgen en jullie te blijven betrekken bij onze reis.

Met sportieve groeten,
Namens DSS Honk- en Softbal
Michael Halderman en Bas van der Ham