DSS rookvrij

Bericht van de voorzitter:

Voor de wedstrijd,
Voor het begin van de competitie is door DSS een initiatief genomen om actief deel te nemen aan het
ontmoedigen van het roken rond de velden van voetbal en honk- softbal.
De insteek is daarbij onze jeugd en de toekomst van die jeugd.

In het algemeen is daarbij aangesloten op maatschappelijke ontwikkelingen.
Helaas constateren wij dat dit initiatief niet door iedereen wordt nageleefd.

Binnen de stichting is hier in de laatste vergadering uitvoerig over gesproken. De algemene mening is
dat dit zeer teleurstellend is. Dit is voor de totale Stichting geen acceptabel feit.
Ook is de constatering gedaan dat veel mensen wel aan deze actie meedoen en niet roken op en
rond het veld. Wij zijn daar erg blij mee.

DAAROM, vandaag op de wereld anti-rookdag, deze oproep: steun niet alleen de club als supporter
maar ook als lid dat zich conformeert aan deze belangrijke maatschappelijke maatregel.
Wij rekenen op u als enthousiast supporter, sportief deelnemer van deze club en ook als gast die de
regels van deze vereniging respecteert.

Namens DSS H/S
Jan West, voorzitter a.i.

 

29 juni 2018: DSS nu helemaal rookvrij

Vanaf 1 april 2018 verklaren DSS Honk- en softbal en DSS Voetbal heel ons mooie Pim Mulier sportpark rookvrij. Voor onze kinderen, voor hun en onze gezondheid. De tevredenheidsenquête van afgelopen zomer onder de DSS Voetbal leden onderschrijft deze keuze; ruim 73% is het eens of geheel eens met een rookvrij sportpark. We geven onze kinderen graag het goede voorbeeld wanneer zij bij ons sporten, met jouw hulp!

Aart Louwrier: “We willen alle leden, dus ook onze toekomst, de kinderen een veilig en gezond sportklimaat bieden. Daar hoort roken niet bij”.

Waarom op weg naar rookvrij?
Wist je dat Nederland ruim 3,5 miljoen rokers telt? Dat 2 miljoen van hen zal overlijden als gevolg van het roken? Elk jaar sterven circa 19.000 mensen als gevolg van roken en 20 tot 30 procent van alle kanker wordt veroorzaakt door roken. De feiten spreken voor zich.

Sporten is gezond en roken niet. Roken en sport passen niet bij elkaar. Wij willen kinderen een rookvrije sportomgeving bieden. Zo worden zij minder verleid te gaan roken en voorkomen we het schadelijke meeroken. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen in hun omgeving roken, vooral als het om rolmodellen gaat zoals sporters of trainers tegen wie zij opkijken. Zien roken, doet roken. Daarnaast is meeroken voor kinderen in de groei schadelijk, ongeacht of dit nu binnen of buiten is. Dit alles leidt ons ertoe geheel het sportpark rookvrij te verklaren. Kijk op www.hartstichting.nl/rookvrij-sporten.

Wat verandert er?
Vanaf 1 april is geheel het sportpark rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We verzoeken rokers om niet meer op het sportpark te roken. Dit betekent dat plekken als langs de lijn, in de dug-out, bij de kleedkamers en het terras allemaal rookvrij zijn. We begrijpen dat dit even wennen is. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als DSS onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

We verwachten van iedereen dat hij/zij zich sterk maakt voor een gezonde, sportieve omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en te helpen herinneren aan de nieuwe afspraken. Mocht er onduidelijkheid zijn dan kun je ons altijd bereiken voor vragen en opmerkingen.