Sarah Evers naar EK

Sarah Evers speelt bij Dames 2 en bij de Wildcats, een team dat bestaat uit speelsters van verschillende verenigingen. Dat betekent dat Sarah het hele weekend op de softbalvelden te vinden is. Naast trainingen bij DSS en Wildcats traint Sarah drie keer per week bij de Rebels Fastpitch Academy in Alkmaar. En zit zij in de selectie van het U16 team dat afgelopen week Europees Kampioen werd in Zagreb. Kort voor vertrek naar Zagreb spraken we Sarah.

Je bent 15 en stopt al je tijd in softbal. Waarom doe je dat?
“Softbal is een coole sport. Ik ben altijd blij als ik wedstrijden kan spelen of als ik kan trainen.  Mijn droom is om naar de Olympische Spelen te gaan. En om in Japan of Amerika te softballen. En daar werk ik heel hard voor. Ik train het hele jaar door. Vier keer in de week en speel vier wedstrijden in het weekend. Soms doe ik zelf thuis nog wat extra tijdens het leren van mijn huiswerk. Dan doe ik push ups boven mijn boek als ik woordjes leer.
Heb je eigenlijk wel tijd voor huiswerk en voor school?
Ja, want je leert goed plannen omdat je weet dat je traning hebt of wedstrijden. Dus huiswerk maak ik in tussenuren. Gelukkig wil school mij helpen met mijn droom waar te maken. Als er een vroege training is mag ik eerder weg.
Je zit in de selectie van U16, en gaat een EK spelen, ook een droom die uitkomt?
Ja, dat zijn stappen op weg naar mijn Olympische droom. De eerste stap is gelukt: in de selectie komen en Nederland vertegenwoordigen op het EK. Supercool. Ik ben heel trots. Er zijn 13 landen die strijden om de titel. We maken kans, Italië is de grootste concurrent. Laten wij met het U16 team maar van Italië winnen!

Heel veel succes Sarah met het werken aan je droom.

De droom om Europees Kampioen te worden is inmiddels uitgekomen. Door zeven poulewedstrijden te winnen en een te verliezen, stond het U16 team afgelopen zaterdag in de finale tegen Italië. Team Kingdom of the Netherlands won de finale met 2-0. Met een mooi slaggemiddelde van .545 , zes honkslagen, een tweehonkslag en zes gescoorde punten hangt Sarah haar eerste EK-medaille in haar prijzenkast!