Koen en Tommy naar het EK

Van 7 tot 11 augustus speelt Nederland onder 23 het Europees Kampioenschap in Tsjechië.
Ras-DSS’ers Koen Halderman en Tommy van de Sanden zijn hiervoor geselecteerd en daarom hebben wij ze geïnterviewd:

Wie is Koen?
Koen is een 20 jarige sportliefhebbende student uit Haarlem. Ik studeer nu toegepaste psychologie en daar ben ik heel blij mee omdat mij dat erg interesseert. Ik wil later denk ik ook iets doen met sportpsychologie, maar dat weet ik nog niet zeker.
Hoe lang speel je al bij DSS?
Ik speel al sinds ik 3 ben bij DSS, sindsdien honkbalde en voetbalde ik bij DSS. Toen ik elf was ben ik naar de honkbalschool de Rabbits gegaan en op mijn 15de ging ik weer terug naar DSS. Een paar maanden later heb ik toen mijn debuut gemaakt bij het eerste en in de hoofdklasse op 16 jarige leeftijd. Sindsdien speel ik in het eerste bij DSS. Ik ben wel sinds dit jaar gestopt met voetbal, omdat ik het lastig vond om de tijd te vinden met school en honkbal.
Wat maakt DSS zo’n mooie club?
DSS is voor mij de leukste club omdat ik al sinds jongs af aan hier speel, ik ken zowat de hele club en veel mensen kennen mij ook. Sinds de pupillen heb ik altijd met mijn beste vrienden hier gehonkbald en heb ik hier zowat de helft van mijn uren doorgebracht. Daarom wordt het bij ons thuis ook wel het tweede huis genoemd. Wat ik ook mooi vind bij DSS is dat we altijd voor de winst gaan maar dat goed weten te combineren met veel lol en plezier hebben en dat is voor mij erg belangrijk bij honkbal.
Wat zijn je hoogtepunten op honkbalgebied?
Ik heb meerdere hoogtepunten bereikt bij honkbal denk ik, zo heb ik 4 keer een EK gewonnen, 1 keer tweede op het EK en heb ik een WK gespeeld. Het grootste hoogtepunt was voor mij dan wel het jaar dat ik MVP was op het EK in Duitsland en vervolgens ook de prijs won voor grootste sporttalent van Haarlem dat jaar.
Hoe zie je jouw toekomst bij DSS?
Ik zie mijn toekomst bij DSS als een leuke en sportieve toekomst, ik zou eigenlijk nooit weg willen bij deze club zolang het niet nodig is. Het liefste speel ik hier zolang ik honkbal, want hier vind ik het leukste om te spelen. Ik weet echter niet hoelang ik zal doorgaan met honkballen, omdat het heel lastig in Nederland is om dat te combineren met school en werk later, maar zolang dat nog allemaal prima gaat blijf ik lekker honkballen!
Wat verwacht je van het Europees Kampioenschap?
Het EK dit jaar is in Praag, het is mijn 6e EK dus ik heb er al wel wat ervaring mee maar dat wil niet zeggen dat ik er niet heel veel zin in heb en er naar uitkijk. Wij zijn één van de favoriete naar mijn mening en de grootste concurrent is waarschijnlijk Tsjechië zelf. Maar er kunnen natuurlijk ook altijd andere landen opstaan en goed presteren. De nummer 1 en 2 plaatsten zich voor het WK volgend jaar (waar dat is weet ik niet) dus dat is ook heel vet!
Wil je verder nog iets kwijt en aan wie wil je de groeten doen?
Voor de rest wil ik weinig kwijt, misschien een bedankje naar mijn familie omdat ze bijna naar alle wedstrijden komen kijken (met de honden) en mijn teamgenoten voor het nog leuker maken van het honkbal.

 

Wie is Tommy?
Ik ben Tommy, 20 jaar en speel korte stop bij DSS 1
Hoe lang speel je al bij DSS?
Ik speel nu 10 jaar bij DSS, vanaf de pupillen
Wat maakt DSS zo’n mooie club?
Wat DSS zo een mooie club maakt is dat het altijd gezellig is met voetbal en honkbal gemixt, omdat ik vroeger ook bij DSS voetbalde
Wat zijn je hoogtepunten op honkbalgebied?
Mijn hoogtepunten op honkbalgebied zijn:
Het WK in Canada
Het WK in Colombia
Winnen van het EK in Duitsland, Spanje en Tsjechië.
Hoe zie je jouw toekomst bij DSS?
Ik zit nu op college dus mijn toekomst bij DSS is niet heel zeker, maar ik hoop nog meerdere jaren bij DSS te spelen!

Lees een volledig interview met Tommy op: https://www.honkbalsite.com/2019/08/02/tommy-van-de-sanden-wil-met-ek-winst-terugkeren-naar-de-states/