okt 172019
 

DSS heeft een omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers.

Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.

Ons clubhuis heeft de volgende basis:

Het clubhuis biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan 
Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt het clubhuis minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes
Het clubhuis hanteert deze drie uitstralingspunten:

  1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
  2. Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes;
  3. Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes.

Het clubhuis stimuleert water drinken
In ons clubhuis is water altijd beschikbaar. We bieden een watertappunt, kannen met water of flesjes water.

Onze ambitie

Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.

DSS heeft de ambitie om minimaal een Bronzen Sportclubhuis te zijn:

–   Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 20 procent uit betere keuzes;

–   We bieden fruit aan;

–   De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.

DSS werkt structureel aan een Gezonder Sportclubhuis 
Het beleid laat duidelijk zien hoe DSS er ook op de lange termijn voor zorgt dat het clubhuis gezond blijft.

Tevens is het één van de speerpunten waarop het stichtingsbestuur en de speciale commissie letten, en dat ze actief personeel hierop aansturen.

De speciale commissie heeft afgesproken dat ze ieder jaar in december het aanbod in het clubhuis in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het stichtingsbestuur.