BeeBall

Iedereen kent honkbal en softbal. Nu biedt de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) ook BeeBall aan.
Een stoer, flitsend en leuk spel voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging.

Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische vaardigheden van honkbal en softbal. BeeBall is door de eenvoud van het spel en dynamiek in het bijzonder geschikt voor de jongste jeugd, waardoor jongens en meisjes gezamenlijk met veel plezier BeeBall kunnen spelen.
Door de eenvoudige regels kan iedereen het spel begeleiden: coach, vader, moeder, opa of oma. BeeBall is een echt spel voor families. En het is veilig. Er zijn twee verschillende vormen BeeBall:

Rookie League (5 – 9 jaar)

DSS heeft in 2014 Rookie League team(s) in competitie.
Tijdens een wedstrijd staan er maximaal 5 spelers in het veld. In principe bestaat een team dan ook uit 5 spelers. Bij Rookie League wedstrijden wordt in onderling overleg met de coaches bepaald hoeveel innings of hoe lang er gespeeld gaat worden. Vaak wordt gekozen voor 2 innings of 40 minuten. Een ronde waarbij, bij beide teams, alle spelers hebben geslagen noemen we een inning.
Het speelveld kan op eenvoudige wijze worden uitgelegd: Twee honken en een thuisplaat in een gelijkzijdige driehoek. Op 15 meter afstand van elkaar. Een werpplaat op 3-5 meter.

Major League (8-12 jaar)

DSS heeft in 2014 Major League team(s) in competitie!
De BeeBall Major League is gemaakt voor de gevorderde en de oudere spelers van 8 t/m 12 jaar. Tijdens een wedstrijd staan er maximaal 9 spelers in het veld. In principe bestaat een team dan ook uit 6 tot 9 spelers. Bij Major League wedstrijden wordt er in onderling overleg door de coaches bepaald hoeveel innings of hoe lang er gespeeld gaat worden. Een ronde waarbij, bij beide teams, alle spelers hebben geslagen noemen we een inning. Het speelveld kan op eenvoudige wijze worden uitgelegd: 3 honken een 1 thuisplaat in een vierkant, op 18.30 meter afstand van elkaar. En een werpplaat op 5-8 meter.

Veiligheid BeeBall wordt met een 8 (RL) of 8,5 (ML) inch soft-touch honkbal gespeeld. Deze kleinere vinylballen, met opgestikte naad, zijn veilig in gebruik. Tevens kunnen jonge spelers met een kleine bal makkelijker, gerichter en harder gooien. Er wordt bij BeeBall gespeeld met een aluminium, plastic of houten knuppel en in Rookie League, een slagpaaltje waar vanaf de slagman de bal slaat.
Kies voor een kleine handschoen. Deze is beter hanteerbaar voor jonge spelers. Hierdoor leert de speler sneller de juiste vang techniek. Spelers mogen alleen sportschoenen of schoenen met rubberen noppen gebruiken.
De volgende veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat BeeBall een veilige sport is:
Jongens moeten een cup dragen.
De slagman en honkloper(s) moet(en) een helm met oorbeschermers dragen.
Schoenen mogen geen metalen spikes of metalen noppen hebben.
Het statief staat tenminste één meter achter de thuisplaat. (RL)
De achtervanger (ML) moet altijd de volgende materialen dragen (ook tijdens de voorbereidingen en tussen de innings):
Een catcherhelm met masker en keelbeschermer
Een bodyprotector
Beenbeschermers (legguards)
Geïnteresseerd? DSS kan altijd nieuwe aanwas gebruiken. Doordat Rookie league Beeball al met 4 of 5 spelers gespeeld kan worden kan er snel een nieuw team gevormd worden!
Meer informatie: Peter Vink, e-mail adres: vink5483@planet.nl Tel. O653235735